Donnerstag, 22. Januar 2015

Akkuyu gulnar

Akkuyu gulnar

Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alınırken, yangında yaklaşık 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Büyükeceli beldesinde Akkuyu adıyla kurulacak nükleer santralin bugüne kadar kadar kullanılan 3. Geleneksel Gülnar Buluşması, Üzüm, Elma ve Badem Festivali Gülnar Çamlığı ve Mesire Alanı’nda yapıldı.

Akkuyu gulnar

Mersin, Gülnar, Büyükeceli Beldesinin Akkuyu mevkiinde Nükleer güç santralı kurulmasına karar verilmiş. Yöre halkı korku ve paniğe kapılırken, şirketten konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Akkuyu gulnar

Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın girişimleriyle Mersin’de 3 yolun daha Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından inşa edileceği bildirildi. Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılacağı alan yakınındaki kızılçam ormanında sabah saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Akkuyu gulnar

Gülnar ilçesinde kurmaya hazırlanan Rus devlet sermayeli Akkuyu Nükleer Güç Santralı AŞ, Gülnarspor’a göğüs reklamı verip malzeme yardımında bulundu. Sonuç bildirgesinde, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın yapmış olduğu bir çalışmada Kıbrıs’ın, santralin olumsuz etkilerinden ve kaza olması durumunda radyasyondan en fazla etkilenecek olan bölgelerin başında geldiğinin saptandığı da yer aldı. Akkuyu Nükleer Santrali’nin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 1 mahalle boşaltıldı. Site selection studies were made in 1974 and 1975, and the Gulnar-Akkuyu location was found suitable for the construction of the first nuclear power plant.

Mersin ili Gülnar ilçesi Akkuyu beldesinde 4 üniteden oluşacak toplamda 4800 MW kurulu güce sahip VVER-1200 tipindeki “Akkuyu Nükleer Güç Santrali”nin kurulması amacıyla Akkuyu Nükleer A. Akkuyu beldesinde 4 üniteden oluşacak toplamda 4 bin 800 MW kurulu güce sahip VVER-1200 tipindeki ‘Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kurulması amacıyla Akkuyu Nükleer A. Bu iki belgenin uygulanmasına dönük politikalar çerçevesinde Mersin’in Gülnar ilçesinin Akkuyu mevkiinde kurulması planlanan nükleer santral için 2008 yılında ihaleye çıkılmıştır. Etki Değerlendirilmesi raporunun da olumsuz görüş aldığı III+ nesil VVER-1200 basınçlı hafif su reaktörü tasarımıyla Mersin İli Gülnar İlçesi Akkuyu Mevkiinde kurulacak 4800 MW kapasitesi olması düşünülen Akkuyu NGS’nin inşaatına her şeye rağmen başlanmıştır.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts