Mittwoch, 16. Dezember 2015

Xenon lampen wetgeving belgie

Xenon lampen wetgeving belgie

Feitelijk betekent dit dat xenon-lampen in iedere koplamp kunnen worden geplaatst. Aanpassing in de wetgeving voor Xenon verlichting - achteraf inbouwen is weer toegestaan! Mocht u onverhoopt toch tegenliggers hinderen, dan kunt u uw koplampen iets naar beneden afstellen, of met het stelwieltje in de auto zelf of u kunt de koplamp zelf naar beneden stellen.

Pilot biedt een ruime keuze aan xenonverlichting: van losse lampen tot volledige plug-andplay inbouwsets. Dagrijverlichting.info beschikt over een uitgebreid netwerk van dealers, inbouw stations en afhaalpunten verspreid door Nederland en België. In NL. mag je andere lampen steken, als het lichtbeeld maar niet teveel wijzigt en als er maar wit of geel schijnsel aan de voorzijde is.

Ik zou deze graag vervangen door de xenon koplampen met led verlichting. Belgische wetgeving betreffende het voeren van xenonverlichting: Alle auto’s die zijn voorzien van xenonverlichting moet voorzien zijn van een automatische niveauregeling en koplamp reiniginginstallatie. Belgische wetgeving is het mogelijks verplicht om bij de verkoop van lampen of andere elektrische toestellen een RECUPEL bijdrage aan te rekenen. RAI Vereniging en Motorrijders Actie Groep attenderen motorrijders erop dat zij met het voeren van Xenon-verlichting in sommige Europese landen in overtreding zijn en het risico op een bekeuring lopen. Wat zijn de eisen voor achteraf ingebouwde gasontladingslampen (xenonlampen)?

Xenon lampen mogen enkel in armaturen waar een D in de code gedrukt staat. Er is in Nederland geen overkoepelende (landelijke) wetgeving op het gebied van verlichting en lichthinder, het is iets wat geregeld wordt in de lokale gemeentelijke APV, maar daarvan is bij de meeste gemeentes geen sprake, dan is er geen regelgeving dus. Sommige gewone autolampen zijn al veel te straf in mijn ogen, dan moeten de koplampen nog niet eens aanstaan.

Door de hoge lichtopbrengst is bij xenonlampen het voorkomen van verblinding erg belangrijk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts