Dienstag, 20. Januar 2015

Akkuyu ihale

Akkuyu ihale

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ilk tören yapıldıHurriyet. Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için yeni bir adım daha atıldı. Nükleer Güç Santrali Projesi’nin 2014 takviminde herhangi bir değişiklik bulunmadığı, çalışmaların iş takvimine uygun yürütüldüğü ve gecikmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Akkuyu ihale

Akkuyu ihalesini alan işadamı Mehmet Cengiz fiyatı 1 milyar 50 milyondan 395 milyon dolara 3 kez indirdi. Başta Mersin olmak üzere, bir dizi yerde emekçilerin ve çevrecilerin eylemli tepkilerine neden olan Akkuyu Nükleer Santral’i için açılan ihale tamamlandı.

Akkuyu ihale

Akkuyu NGS Projesi kapsamında yapılacak ihaleler Rosatom’un Denetleme Kurulu tarafından onaylanmış ve şu an yürürlülükte olan ihale mevzuatına uygun olarak yapılmaktadır. Akkuyu Nükleer Santral Projesinin, bugün benzer bir çalışma yapıldığı taktirde, artık lisans onayı alamayacağı ileri sürülüyor.

Akkuyu ihale

Yaşanan Tartışmalı sürecin arkasındanprojesinin diğer bileşenleri için de ihaleler devam ediyor. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Akkuyu Nükleer Santrali (ANS) inşaatıyla ilgili teknik destek ihalesini iptal etti. Santraliyle ilgili hükümetler arası anlaşmanın bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından imzalanması bekleniyor. ED raporu onaylanan Akkuyu nükleer santralı projesinin diğer bileşenleri için de ihaleler sürüyor.

Akkuyu nükleer santralinin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsıyor. Akkuyu Nükleer santral İhalesi Sonuçlandı Akkuyu Nükleer Santral ihalesi sonuçlandı. Rus enerji devi Rosatom tarafından Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralin ilk ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu NGS inşaat lisansı başvuru belgelerinin değerlendirilmesi için açılan doğrudan hizmet alımı ihalesinde karar sürecine gelinirken, inşaat lisansı değerlendirilmeye alınacak Akkuyu NGS’ye ait Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun henüz onaylanmamış olması skandalı başka bir boyuta taşıyor.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts