Sonntag, 9. November 2014

Akkuyu liman ihalesi

Akkuyu liman ihalesi

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ilk tören yapıldıHurriyet. ED raporu onaylanan Akkuyu nükleer santralı projesinin diğer bileşenleri için de ihaleler sürüyor. Söz konusu ihale, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi kapsamındaki liman yapımı ve soğutma sistemlerinin de içinde olduğu su ve deniz ile ilgili tüm yapıları içeriyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali kapsamında Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları inşaatının temel atma töreni yapıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye- Rusya arasındaki ikili anlaşmalarına dair açıklama yaptı. Akkuyu Nükleer Santrali inşaat lisansı başvuru belgelerinin değerlendirilmesine ilişkin teknik destek hizmeti alınacağını bildirdi. Santrali deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesine ilk aşamada Özaltın İnşaat, Tekfen İnşaat, STFA-Makyol-Rönesans Konsorsiyumu, Nurol İnşaat, Limak İnşaat, Cengiz, Kolin İnşaat, IC İçtaş İnşaat ve Doğuş İnşaat olmak üzere 9 firma teklif vermişti.

Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarınınanahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini,25 Aralık yolsuzluk tapelerinde “Milletin A’sına koyacağız” diyen Mehmet Cengiz kazandı. MW gücünde VVER-1200 tipinde dört üniteden oluşacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin geçtiğimiz nisan ayında liman ihalesi sonuçlandı. Akkuyu Nükleer Santrali için açılan ihaleyi, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat kazandı. Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, ICİnşaat Sanayi ve Ticaret ve Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ olmak üzere 9 firma teklif verdi. Akkuyu NGS Deniz Hidroteknik Yapıları” konulu çalışma toplantısı Moskova’da yapıldı11.

Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini kazandı! Akkuyu nükleer santralinin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsıyor. Akkuyu Nükleer Santralı’nda liman yapım işini de Cengiz alınca gündemin ilk sırasına yerleşti.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts